Laatste alarmering:
Datum 13|11 Tijd 17:07:41 Inzet Vervalt (inci-01) Buitenbrand (gasfles Brand: Ja) Groningerweg :aoud... Prio Eenheid | Blusploeg 1 Brandweer Haren Groningen
maandag 20 november 2017

Archief

Stacaravan uitgebrand op camping in Eext

Gemaakt: Zondag, 09 juli 2017 02:06

EEXT – Een stacaravan op een camping de Schaopvolte aan de Stationsstraat in Eext is zondagochtend uitgebrand. Het is nog onbekend wat de oorzaak van de brand is. De caravan raakte zwaar beschadigd.

 

De brandweer heeft het vuur geblust en uitbreiding weten te voorkomen. De politie doet onderzoek naar de oorzaak.

Man komt ten val met scootmobiel en raakt gewond

Gemaakt: Zondag, 09 juli 2017 03:29

ASSEN – Een man op een scootmobiel is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt nadat hij met zijn scootmobiel in de Kerkstraat in Assen een stoeprand raakte en ten val kwam.

 

De man raakte dermate gewond dat hij per ambulance naar het ziekenhuis werd overgebracht.

Man met horecaverbod aangehouden voor mishandeling portier

Gemaakt: Zondag, 09 juli 2017 17:54

ASSEN - Een 29-jarige man uit Assen is in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 juli aangehouden in zijn woonplaats.


De man probeerde binnen te komen bij een horecagelegenheid aan de Brinkstraat in Assen. Hiervoor had hij echter nog een toegangsverbod in verband met eerder wangedrag. Een portier wilde de man dan ook niet binnen hebben. De man reageerde direct agressief en gaf de portier een vuistslag in het gezicht. Samen met een tweede portier kon de man onder controle worden gebracht. Hij riep diverse beledigende woorden naar de portiers. De verdachte kon worden overgedragen aan de politie. Hij is ingesloten voor verhoor. De portier heeft aangifte gedaan van mishandeling.

 

Gebiedsverbod
Behalve het horecaverbod, wat geldt voor een specifieke horecagelegenheid, krijgt de man nu ook een gebiedsverbod. Dat betekent dat hij de komende tijd niet in het uitgaansgebied van Assen mag komen.

Twee 17-jarige jongens uit Assen opgepakt voor straatroof

Gemaakt: Zondag, 09 juli 2017 18:49

ASSEN - De politie hield zaterdagavond twee 17-jarige mannen uit Assen aan op verdenking van een poging beroving van een 42-jarige man uit Emmen.

 

De meldkamer van de politie kreeg zaterdag 8 juli rond 23.00 uur een melding van een straatroof op het Koopmansplein in Assen. De agenten troffen het slachtoffer op het plein aan. Hij vertelde dat twee jonge mannen hem probeerden te beroven en met een tas sloegen. Ze gingen er zonder buit vandoor op een witte scooter. Omdat hij een duidelijk signalement gaf van de jongens, besloot de politie een melding te doen via Burgernet om de pakkans te vergroten.

 

Aangehouden
Kort daarna meldden mensen dat ze een witte scooter zagen rijden en personen die voldeden aan het signalement. De politie kwam zo beide jongens op het spoor en hielden hen aan. Ze zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Automobilist gewond bij botsing met boom in Assen

Gemaakt: Maandag, 10 juli 2017 18:04

ASSEN - Bij een ongeval op de Maria Montessoriweg in Assen is een bestuurder van een personenauto gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak raakte het slachtoffer de macht over het stuur kwijt en botste tegen een boom.

 

Een ambulance kwam ter plaatse om het slachtoffer na te kijken.

Flinke hoosbui zorgt voor wateroverlast en speelplezier

Gemaakt: Maandag, 10 juli 2017 21:22

ASSEN – een flinke hoosbui zorgde er maandagavond voor dat de Lekstraat onder water kwam te staan. Het riool kon het vele water niet meer aan.

 

Voor kinderen betekende dit een gratis zwembad voor de deur en dat was dus waterballet. De aanwonenden keken meer zorgelijk naar het opkomende water die hun voordeur nadere. Er zijn nog geen meldingen van schade.

Inbrekers gaan niet met vakantie!

Gemaakt: Dinsdag, 11 juli 2017 16:17

De vakantieperiode staat voor de deur. Het is een tijd van luieren aan het strand, lekker eten en drinken en mooie steden bekijken. Maar ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners niet thuis zijn. Het is voor inbrekers vaak eenvoudig om woningen eruit te pikken, waarvan de bewoners langere tijd weg zijn. Inbrekers zien uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn en woningen waar geen licht brandt. De politie en gemeente willen er alles aan doen om woninginbraken tegen te gaan. Maar hiervoor is uw hulp nodig!

 

Neem voorzorgsmaatregelen
Om te voorkomen dat inbrekers tijdens uw vakantie hun oog op uw woning laten vallen, kunt u er voor zorgen dat uw woning een bewoonde indruk maakt. Uw buren kunnen u helpen om een oogje in het zeil te houden en er voor zorgen dat uw woning een bewoonde indruk heeft. Dit door de post weg te halen, de plantjes water te geven en de auto af en toe eens op de oprit te zetten. Een tijdschakelaar op de lamp en radio zorgt dat ook 's avonds de indruk wordt gewekt dat er iemand in huis is. Hiermee zet u gelegenheidsinbrekers op het verkeerde been.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en Betecom.

'Neem de mooie route' wordt werkelijkheid in Ter Borch

Gemaakt: Dinsdag, 11 juli 2017 17:13

VRIES - Leerlingen van het Technasium van het Stadslyceum uit Groningen presenteerden 11 juli in het gemeentehuis hun ontwerpen van wandelroutes in woonwijk Ter Borch in Eelderwolde.

 

Leerlingen van OBS Ter Borch en CBS De Rietzanger luisterden aandachtig naar de woordvoerders van de vijf groepen en stelden kritische vragen. De jury koos na lang beraad als beste een ontwerp met onder andere een fietspad met hobbels voor skeelers en steppers, zelf te beschilderen stoeptegels, grote legoblokken om mee te spelen en een kabelbaan over water. De beste elementen uit alle vijf ontwerpen worden daadwerkelijk uitgevoerd door de gemeente. De 'Golden Ticket' was voor de groep die een ontwerp had gemaakt op basis van sensortechnology: onderweg naar school loop je langs een sensor die aangeeft hoe hard je loopt en of je sneller moet lopen om nog op tijd op school te komen. Voor dit geweldige idee gaat de gemeente op zoek naar een fabrikant om het apparaat te maken.

 

Strenge eisen
De Technasiumleerlingen moesten bij het maken van hun ontwerp met strenge eisen rekening houden. Duurzame materialen gebruiken die niet snel stuk gaan of makkelijk te repareren zijn, voldoen aan veiligheidseisen, geschikt voor kinderen en volwassenen en uitvoerbaar binnen een budget van 2500 euro, waren de belangrijkste voorwaarden.

 

Tentoonstelling
'Ik neem de mooie route!' was onderdeel van de mobiliteitsweek 2016. De gemeente bood de groepen 5 van CBS De Rietzanger en OBS Ter Borch hierover een les aan. Het idee was samen met leerlingen hun omgeving te verbeteren zodat ze sneller, gemakkelijker en vooral leuker lopend of fietsend naar school gaan. De leerlingen hebben een globaal ontwerp gemaakt van toestellen/onderdelen op de twee geëigende routes vanuit de Waterwijk en Tuinwijk naar school. Hun ontwerpen zijn vervolgens verder uitgewerkt door leerlingen van het Technasium, in opdracht van de gemeente. De maquettes zijn tot en met vrijdag 14 juli te zien in het gemeentehuis in Vries.

Gemeente verkoopt locatie Koops in Eelde

Gemaakt: Dinsdag, 11 juli 2017 17:17

EELDE - De gemeente Tynaarlo heeft vorige week de voorzijde van de voormalige garage Koops in het centrum van Eelde verkocht aan projectontwikkelaar Vastgoud uit Groningen. Wethouder Nina Hofstra en de heer Harm De Vries van Vastgoud ondertekenden hiervoor op vrijdag 7 juli de koopovereenkomst. De projectontwikkelaar wil op deze locatie en het naastgelegen perceel van de familie Doedens appartementen bouwen.

 

Hofstra zette met een voldaan gevoel haar handtekening: "De bouw van appartementen op deze locatie levert een belangrijke bijdrage aan het aantrekkelijker maken van het centrum van Eelde. Met deze overeenkomst hebben we weer een flinke stap gezet."

 

Op dit moment is de gemeente bezig met een flinke opknapbeurt van het parkeerterrein aan de Kerkhoflaan. Na de zomer zijn de riolering en bestrating van Kerkhoflaan, Burgemeester Strubenweg en Hoofdweg aan de beurt. Hofstra: 'Dit alles, plus de nieuwe sporthal en schoolgebouwen in Groote Veen, maken van Eelde weer een dorp om trots op te zijn."

RBB Rijopleidingen in de strijd voor titel 'Beste rijschool van Nederland'

Gemaakt: Dinsdag, 11 juli 2017 17:28

TYNAARLO - Woensdag 5 juli verraste wethouder Nina Hofstra eigenaar Geert Kemkers van RBB Rijopleidingen met een bos bloemen, om hem succes te wensen in de strijd om de titel 'Beste rijschool van Nederland'. De rijschool - met vestigingen in Tynaarlo, Eelde en Assen - is door het RTL4 programma 'De Beste van Nederland' uitgeroepen tot beste rijschool van Drenthe en gaat nu de strijd aan met de winnaars van de overige provincies.

 

Naast eigenaar Geert zijn er vier instructeurs werkzaam bij de rijschool. Waarom ze kans maken op deze titel wordt wethouder Hofstra snel duidelijk tijdens het bezoek: "Dit zijn mensen met passie voor hun vak. Een team dat samen alles in huis heeft, met als resultaat een hoog slagingspercentage. Met onze stem kunnen we ze steunen om de titel van beste rijschool van Nederland naar Drenthe te halen!"

 

Het team heeft voor het RTL4 programma een vlog gemaakt om hun rijschool te promoten: https://www.debestevannederland.tv/rijschool. Stemmen kan tot dinsdag 1 augustus 12.00 uur. Daarna wordt de winnaar bekend gemaakt.

Metingen rioolstelsel Eelde

Gemaakt: Dinsdag, 11 juli 2017 17:30

EELDE - De gemeente gaat vanaf 13 juli het rioolstelsel in Eelde in kaart brengen, om beter inzicht te krijgen in vuilwater- en regenwaterstromen. Daarom zijn de komende periode medewerkers van de firma's Geopositie en Timmermans Landmeetkunde in het centrum aanwezig die metingen doen.

 

De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de gemeente Tynaarlo en vinden plaats aan de Esweg en in het gebied tussen de straten Hoofdweg, Boerhaaveweg, Otto Eerelmanweg, Verdiweg, Hoppenkampsweg en de Drift.

 

Wie vragen en/of opmerkingen heeft kan contact opnemen met de gemeente via het algemene nummer 0592-266 (vraag naar de heer H.A. Vellinga).

Man (61) uit Assen verzamelt kinderporno

Gemaakt: Dinsdag, 11 juli 2017 20:21

ASSEN - Tegen een 61-jarige man uit Assen is een maand cel, waarvan twee weken voorwaardelijk geëist voor het bezit van kinderporno. Ook eiste het Openbaar Ministerie zestig uur werkstraf, reclasseringstoezicht, een behandeling en controle op het computergebruik van de man.

 

217 foto's en video's
De Assenaar bracht in september 2015 zijn telefoon naar een winkel om het toestel te laten repareren. Tijdens de reparatie werden kinderpornografische afbeeldingen op de telefoon ontdekt. Het bedrijf stapte daarmee naar de politie.

 

Op de laptop, telefoon en een dvd van de man werden in totaal 217 foto's en video's gevonden. De Assenaar bekende dat hij in 2011 was begonnen met het downloaden van kinderporno uit nieuwsgierigheid en eenzaamheid. Hij wist naar eigen zeggen dat het verkeerd was, daarom stopte hij. "Toen de politie bij me thuiskwam, was ik net twee maanden gestopt", zei de Assenaar.

 

Jonger dan 12 jaar
Op het materiaal dat de man in zijn bezit had, waren voornamelijk kinderen jonger dan 12 jaar te zien. De beschrijvingen van de afbeeldingen die in het dossier staan, waren volgens de officier stuitend.

 

De Assenaar bekende dat hij bewust naar de afbeeldingen had gezocht op internet . "Realiseert u zich wel dat elke afbeeldingen die u heeft bekeken, gelijkstaat aan één misbruikt kind?", aldus de voorzitter van de rechtbank.

 

De verdachte vond een psychiatrische behandeling en begeleiding door de reclassering om een dagbesteding te krijgen, zelf niet nodig. Maar zei die straf wel te accepteren. De rechter doet op 25 juli uitspraak.

Meisje aangereden op zebrapad in Assen

Gemaakt: Donderdag, 13 juli 2017 16:26

ASSEN – Een meisje is donderdagmiddag aangereden op het zebrapad aan de Mahatma Gandhiweg in Assen. Het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

 

De verkeersanalisten doen ter plaatse onderzoek. Hoe ernstig het meisje gewond is is nog niet bekend.

Ga ook in de vakantieperiode zorgvuldig om met je identiteitsgegevens op je reisdocumenten

Gemaakt: Donderdag, 13 juli 2017 19:37

Het is vakantie! Ga ook in de vakantieperiode zorgvuldig om met je identiteitsgegevens op je reisdocumenten.

 

Maak je bijvoorbeeld een kopie van je paspoort voor het hotel waar je overnacht? Zet dit dan duidelijk op de kopie en maak je BSN onleesbaar of gebruik de KopieID app van de overheid.

 

Met de KopieID app kunt u in de kopie de identiteitsgegevens doorstrepen die organisaties niet nodig hebben of niet mogen verwerken. Ook zet u met de app een watermerk in de kopie met daarin het doel en de datum van de kopie. Komt de kopie dan ooit in handen van fraudeurs terecht, bijvoorbeeld door een hack? Dan is het dankzij de KopieID app moeilijker om ermee te frauderen.

 

KopieID app downloaden

U kunt de KopieID app downloaden in de Apple App StoreGoogle Play Store of Windows Phone. De app is een uitgave van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Oldtimer in brand op de A28

Gemaakt: Donderdag, 13 juli 2017 22:41

ASSEN – Een Ford Thunderbird is donderdagavond op de oprit vanaf de parkeerplaats van het tankstation aan de A28 bij Assen in brand gevlogen.

 

De brandweer heeft het vuur dat in het motorisch deel van de wagen woedde geblust. Er is evenwel grote schade aan de wagen ontstaan. De oorzaak is vermoedelijk kortsluiting. De bestuurder kwam er zonder verwondingen vanaf.

Gewonde bij frontale aanrijding in Assen

Gemaakt: Vrijdag, 14 juli 2017 17:16

ASSEN – Op de Hoofdlaan in Assen is vrijdagmiddag een gewonde gevallen nadat twee auto's bijna frontaal met elkaar in botsing kwamen.

 

Over de oorzaak is niets bekend. De Verkeersanalisten van de politie zijn ter plaatse onderzoek doen. Beide auto's raakten dermate beschadigd dat ze door een berger werd afgesleept. De bestuurder van de andere wagen raakte niet gewond.

Hennep aangetroffen op zolder van woning in de wijk Peelo

Gemaakt: Vrijdag, 14 juli 2017 17:31

ASSEN - De politie heeft donderdagochtend dankzij een alerte getuige een partij softdrugs in beslag genomen van zo'n 12 kilo. Tevens werden vijf verdachten aangehouden. Vier van hen zitten nog vast.


Bij een woning in de wijk Peelo zag een buutbewoner een aantal verdachte personen rondhangen. Toen ze met tassen in en uit de woning liepen, besloot de getuigen om de politie via 112 te waarschuwen. Twee van hen waren inmiddels vertrokken in een auto. Het type auto en het kenteken werd eveneens door de getuige doorgegeven. Surveillerende agenten waren snel in de wijk en zagen de auto rijden. De bestuurder kreeg een stopteken en agenten gingen met het duo in gesprek. Al snel roken ze een zeer sterke henneplucht. In de auto werd zo'n12 kilo aan hennep aangetroffen. De twee Duitse inzittenden van 24 en 25 jaar werden aangehouden. De auto en de drugs werden in beslag genomen. Vervolgens gingen agenten naar de betreffende woning waar de getuige de mannen in de weer had gezien met tassen. Ook hier werden nog eens drie aanhoudingen verricht. Het ging om een 26-jarige inwoner van Assen, een 29-jarige inwoner van Westerbork en de eigenaresse van de woning. Die laatste werd al snel weer vrij gelaten. De overige vier werden voor nader onderzoek ingesloten.

Medewerkster zorginstelling aangehouden voor diefstal

Gemaakt: Vrijdag, 14 juli 2017 19:23

VRIES - De politie verdenkt een 40-jarige vrouw uit Assen van diefstallen uit een verzorgingshuis in Vries. De vrouw is werkzaam in het verzorgingshuis en is maandag aangehouden. Er wordt onderzocht of de verdachte betrokken is bij het stelen van geld van bewoners van het zorgcentrum. Het zou gaan om elf incidenten.

 

De vrouw werd afgelopen maandag aangehouden en ingesloten voor verhoor. De aanhouding vond plaats nadat er enkele weken geleden een onderzoek was gestart naar diefstallen van contant geld in het complex. Het vermoeden bestaat dat de diefstallen halverwege 2016 zijn begonnen.


De verdachte is woensdag heengezonden. De politie maakt een dossier op en legt dit voor aan het Openbaar Ministerie.

Voorkom een stinkende container in de zomer; tips tegen stankoverlast

Gemaakt: Vrijdag, 14 juli 2017 20:29

In de zomer kan uw groente-, fruit- en tuinafval inclusief etensresten (Gft) en lege verpakkingsmaterialen (PMD) erg gaan stinken. We geven u wat tips om overlast door stank te voorkomen!

 

Tips restafval

 • Wie afval goed scheidt, heeft altijd een schone en frisse container voor restafval. Er zit namelijk niets in dat stank of maden kan veroorzaken. Goed scheiden betekent: groente-, fruit- en tuinafval inclusief etensresten (gft), glas, textiel, papier/karton en pmd-afval apart inzamelen.
 • Luiers moeten bij het restafval. Verpak ze in een dichtgeknoopte (luier)zak, dat houdt de container fris en voorkomt maden.

 

Tips Gft-container

 • Laat uw Gft en etensresten zoveel mogelijk uitlekken voordat u het in de container gooit.
 • Koop afgemeten, zodat u geen kostbaar voedsel weg hoeft te gooien. Moet er toch iets bij het Gft, verpak het dan direct (laat het niet op het aanrecht liggen). Vliegen komen af op etensresten om daarin hun eitjes te leggen.
 • Leg een oude krant of stro onderin uw container om aankoeken van etensresten te voorkomen.
 • Plaats uw container in de schaduw (niet in volle zon) en laat het deksel met een houtje op een kiertje staan.
 • Maak uw container in de zomerperiode vaker schoon met water en een scheut azijn of water en groene zeep. Gebruik geen chloorproducten, dit is schadelijk voor het milieu.
 • Laat de container bij langdurige afwezigheid (zoals vakantie) leeg en schoon achter.
 • Klimop (Hedera) is giftig voor maden. Leg af en toe een tak in de container om het probleem te bestrijden.
 • Af en toe een handje zout of kalk in de container zorgt dat de maden uitdrogen.
 • Tuinafval kunt u ook wegbrengen naar de milieustraat.

 

Tips leeg verpakkingsmateriaal (PMD)

 • Zorg ervoor dat verpakkingen zo schoon mogelijk de bak of zak ingaan. Spoel desnoods de bakjes van tevoren af met afwaswater. Doppen en deksels mogen blijven zitten, dit helpt ook tegen stankoverlast.

Inzittenden auto op de vlucht na frontale botsing met boom

Gemaakt: Vrijdag, 14 juli 2017 20:53

ASSEN – Op De Wouden in Assen is vrijdagavond een automobilist frontaal tegen een boom gereden. De twee inzittenden zijn volgens getuigen ervandoor gegaan. Het is onbekend of ze ook gewond zijn geraakt.

 

De politie zoekt de omgeving af naar de mannen. Het ongeval gebeurde na een bocht waar de auto in een slip raakte en tegen de boom tot stilstand kwam.

Summer Crew-leden in Zuidlaren gezocht

Gemaakt: Vrijdag, 14 juli 2017 21:00

ZUIDLAREN - Deze zomer valt er voor jongeren in Zuidlaren van alles te beleven. Wordt het paintballen, een waterfestijn, spooktocht, dropping, Wipe Out! of een hele andere Summer Special?
Het Sociaal team Zuidlaren roept jongeren tussen 12 -17 jaar op om zich aan te melden als lid van de Summer Crew 2017.

 

Zelf leuke activiteiten organiseren
Jongeren die in Zuidlaren wonen krijgen zo de kans om allerlei leuke activiteiten te organiseren. Aanmelden kan tot 23 juli 2017 via jongerenwerk@tynaarlo.nl. Als lid van de Summer Crew ontvangen ze een cadeaubon ter waarde van €25,00, een T-shirt en mogen ze gratis deelnemen aan alle 'Summer Specials'.

 

Het Sociaal team Zuidlaren vindt het belangrijk dat jongeren de ruimte krijgen om hun eigen activiteiten te organiseren. "Er gebeurt zoveel in en om Zuidlaren, maar wat is er nu speciaal voor jongeren? Daar willen we met de Summer Specials wat aan doen", aldus Evelien Korf van het Sociaal team Zuidlaren. Zij hoopt dan ook dat enthousiaste en creatieve jongeren zich aanmelden om samen leuke activiteiten te organiseren.

Straatroof bij parkeergarage in Assen

Gemaakt: Zaterdag, 15 juli 2017 17:28

ASSEN - Een straatroof gisteren op de Nijlandstraat in Assen. Rond half twee werd er vlakbij de supermarkt in die straat iemand beroofd.

 

De straatroof speelde zich af bij de ondergrondse parkeergarage richting de Jumbo. Er is niet gedreigd met een wapen, en er is ook niemand gewond geraakt. Wel is er een klein geldbedrag buitgemaakt.

 

De politie is op zoek naar getuigen.

Dijanne Italianer opent culturele seizoen 2017-2018 in De Melkfabriek

Gemaakt: Zondag, 16 juli 2017 11:09

BUNNE - In vervolg op het smakelijke en veelzijdige voorproefje dat ze tijdens ons vijfjarig jubileumfeest in mei gaf, serveert Dijanne Italianer zondag 17 september haar volledige Shakespeare sonnettenmenu tijdens de openingsact van Rondje Cultuur 2017.

 

Rondje Cultuur, traditioneel in september in De Melkfabriek, luidt de start van het nieuwe culturele seizoen in. Ter ere van 400 jaar Shakespeare maakte Dijanne Italianer deze voorstelling voor Festival Noorderzon. Wat staat er op de kaart? Een verfijnde amuse van schoonheid op een bedje van vurig verlangen, gevolgd door de stevige en volle smaak van tragiek en een dessert van liefde met een vleugje zomerdag!

 

Aanvang 11.00 uur | Entree gratis | Spel Dijanne Italianer | Regie Joris Smit Concept Maud Dolsma en Dijanne Italianer.

 

Na de openingsact van Dijanne Italianer in De Melkfabriek kunt u uw Rondje Cultuur vervolgen langs een viertal locaties in Eelde en Paterswolde, waaronder Café Theater Boelens en Museum De Buitenplaats. Het complete programma vindt u op onze website: www.vriendenmelkfabriekbunne.nl

Schuur in brand achter sporthal van Obs het Oelebred

Gemaakt: Maandag, 17 juli 2017 16:47

TYNAARLO – Een schuur achter de sporthal van Obs het Oelebred in Tynaarlo is maandagmiddag in brand gevlogen. De brandweer heeft direct middelbrand gegeven omdat er gevaar van overslag naar de sporthal was.

 

De brandweer zette twee blusvoertuigen en een watertank wagen in om het vuur te bedwingen. De sporthal is behouden gebleven. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Waarschuwing voor blauwalg in water

Gemaakt: Maandag, 17 juli 2017 19:46

TYNAARLO - De voorspelling is dat het de komende dagen warm wordt. Hierdoor kan de concentratie blauwalg in water toenemen. Wie gaat zwemmen, bijvoorbeeld in het Zuidlaardermeer, kan zich daarom na het zwemmen het beste even douchen en daarna goed afdrogen om het risico van irritatie zo klein mogelijk te houden.

 

Waarschuwing locatie Meerwijck
Er is in het Zuidlaardermeer op de locatie Meerwijck bij Hoogezand blauwalg aangetroffen. Daar geldt een waarschuwing. Op dit moment is dit de enige plek waarvoor een waarschuwing geldt. De verwachting is dat vanwege het warme weer de concentratie blauwalg op meerdere plekken toe zal nemen.

 

Blauwalg schadelijk voor gezondheid
Vanwege de productie van giftige stoffen is blauwalg schadelijk voor de gezondheid. Gezondheidseffecten komen het meeste voor bij kleine kinderen, omdat deze tijdens het zwemmen veel water binnenkrijgen. De verschijnselen van blauwalg-besmetting worden zichtbaar twaalf uur nadat er gezwommen is.

 

Symptomen van blauwalg
De symptomen van blauwalg-besmetting zijn nogal uiteenlopend: hoofdpijn, huiduitslag op armen of benen, maagkramp, misselijkheid, braken, diarree, koorts, een pijnlijke of rode keel, oorpijn, oogirritaties, lopende neus of gezwollen lippen. Zwemmers die de blauwalgen binnenkrijgen, kunnen maag- en darmstoornissen ondervinden. De verschijnselen houden ongeveer vijf dagen aan en verdwijnen vanzelf.

Nieuwe brug over Taarlose Diep

Gemaakt: Dinsdag, 18 juli 2017 20:30

TAARLO - De brug over het Taarlose Diep in de Osdijk in Taarlo is vervangen. Een aantal palen van de brug verkeerden in slechte staat, waardoor er geen zwaar verkeer meer over mocht rijden. De werkzaamheden hebben een aantal maanden geduurd. Nu kan iedereen weer gebruik maken van de overgang.

 

Flora en Fauna
Om de dieren rondom de brug zo min mogelijk te storen zijn de werkzaamheden onder ecologische begeleiding uitgevoerd. De dieren hebben geen hinder van de werkzaamheden ondervonden, dat blijkt uit de inspecties die voor en tijdens de uitvoering zijn gedaan. Onder de nieuwe brug zijn op de wal keien aangebracht. Hierdoor is het voor dieren makkelijker om er onderdoor te gaan.

 

Witte leuningen
Oorspronkelijk hadden alle bruggen in het Drentsche Aa gebied wit geschilderde leuningen die trechtervorming uitliepen. De bekendste was ongetwijfeld de Schipborgerbrug, tegen de achtergrond van de toen nog kale Zeegserduinen. Het ontwerp van de nieuwe brug in de Osdijk is geïnspireerd op de oude brug bij Schipborg en heeft daarom witte leuningen.

Feestelijke opening nieuwe voorzieningen 't Hoogeveld

Gemaakt: Dinsdag, 18 juli 2017 20:39

EELDE - Kijkboerderij 't Hoogeveld in Eelde heeft een aantal nieuwe voorzieningen voor haar bezoekers. Wethouder Miriam van Dijk opende op 14 juli al deze nieuwe voorzieningen, in aanwezigheid van een groep kinderen van de kinderopvang van Stichting Trias. Op het wandelpad door de geitenwei werden ze vrolijk opgewacht door de geiten, die op zoek waren naar wat lekkers.

 

Toegankelijk, veilig en informatief
Op het terrein is een informatieruimte ingericht waar bezoekers informatie over het aangrenzende natuurgebied De Onlanden vinden en koffie en thee kunnen schenken. Daarnaast is een toiletruimte gebouwd die ook toegankelijk is voor mindervaliden. Een wandelpad is aangelegd door de geitenwei, zodat wandelaars niet meer langs de Helmerdijk hoeven te lopen. Er is een royale parkeerplaats aangelegd en kinderen (maar ook volwassenen) kunnen bij een 'watertafel' heerlijk spelen. Met al deze nieuwe voorzieningen is het voor bezoekers nog aantrekkelijker om een bezoek te brengen aan de kijkboerderij en van daaruit De Onlanden te verkennen.

High Tea Festival Bunne

Gemaakt: Dinsdag, 18 juli 2017 22:18

BUNNE - Vanaf donderdag 20 juli 9.00 uur tot en met zondag 23 juli 23.00 uur is de Peizerweg afgesloten voor verkeer, vanaf het kruispunt met de Burchtweg. Een omleidingsroute is aangegeven.

 

Dit in verband met het High Tea Festival dat plaatsvindt in Bunne van vrijdag 21 t/m zondag 23 juli.

Bestuur VV Actief uit Eelde stapt op

Gemaakt: Woensdag, 19 juli 2017 23:16

EELDE - Het bestuur van voetbalvereniging Actief uit Eelde stapt op. De bestuursleden vinden dat het tijd is dat nieuwe mensen de club gaan leiden.

 

Het bestuur was al aardig uitgedund. Na het vertrek van de voorzitter en de secretaris eerder dit jaar, waren er nog maar vier bestuursleden over.


Een van hen is penningmeester Tiemon Boerema, stopt na 25 jaar als bestuurslid van de club. "Met pijn in het hart. Ik hoop dat het goedkomt met de vereniging, want je hebt er niet voor niets jarenlang moeite in gestoken", vertelt Boerema.

 

In de loop der tijd kromp het bestuur van Actief steeds verder. Van negen naar zeven en later naar vijf leden. Boerema: "Toen voorzitter Bos onlangs ook opstapte omdat hij de functie niet meer kon combineren met zijn werk, hadden we met zijn vieren gewoon te weinig tijd om alles op te pakken. Je bent steeds maar brandjes aan het blussen."

 

Nieuwe ideeën
Belangrijke zaken als het aanpakken van de kantine en de hele discussie rondom de kunstgraskorrels blijven daardoor liggen. "Misschien dat nieuwe mensen met nieuwe ideeën dat kunnen oppakken", vertelt Boerema.

 

Tot en met de algemene ledenvergadering in oktober blijft het huidige bestuur nog aan. Dan moeten nieuwe mensen het stokje overnemen.

Gewonde bij aanrijding in Assen

Gemaakt: Donderdag, 20 juli 2017 16:43

ASSEN – Op de Selma Lagerlöflaan in Assen zijn donderdagmiddag twee personenauto's met elkaar in botsing gekomen. Eén persoon raakte hierbij gewond.

 

Over de oorzaak is nog niets bekend. De verkeers analisten van de politie doen onderzoek en leggen de sporen vast. De brandweer was in eerste instantie ook opgeroepen maar zij zijn weer afgemeld.